Ben jij een professional die mensen begeleidt met het vinden en behouden van passend werk en/of bijdraagt aan een meer inclusieve arbeidsmarkt? Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘duurzame inzetbaarheid en inclusief werken’ van de kenniskring passend werk op donderdag 16 december 2021.

Duurzame inzetbaarheid is de laatste jaren populair en er wordt veel over gesproken; hoe kunnen we er samen voor zorgen dat werknemers met behoud van gezondheid en welzijn goed kunnen (blijven) functioneren op het werk? Werknemers zorgen dat ze vitaal blijven, maar ook de werkgever kan hierin een grote rol spelen door de werkomgeving regelmatig kritisch onder de loep te nemen. Voor degenen die werk zoeken of creëren voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie kan duurzame inzetbaarheid een mooie ingang zijn.

Online bijeenkomst kenniskring passend werk

Tijdens deze online bijeenkomst ontdekken we samen op een interactieve manier wat duurzame inzetbaarheid precies is. Welke factoren zijn hierop van invloed? En belangrijker: wat hebben duurzame inzetbaarheid en inclusief werk met elkaar te maken? Tijdens de sessie gaan we onder andere met elkaar in gesprek over de volgende vraagstukken:

  • Wat is de invloed van duurzame inzetbaarheid op de werkplek en hoe kan Inclusief Herontwerp van Werk (IHW) daarbij een oplossing bieden?
  • Hoe kan ik duurzame inzetbaarheid aanwenden om inclusief werk te creëren?

De bijeenkomst wordt verzorgd door Rosine Rutten, promovendus Sectie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van Maastricht University en coördinator van een project over duurzame inzetbaarheid.

Praktische informatie

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 december 2021 van 10.00-11.30 uur. Je ontvangt een week voor de bijeenkomst een bevestigingsmail en de link om deel te nemen.

Aanmelden

Wil je deze bijeenkomst van de kenniskring passend werk bijwonen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.