Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving onder aangepaste omstandigheden, kunnen via UWV een advies beschut werk krijgen. Zij hebben méér begeleiding nodig dan van een reguliere werkgever mag worden verwacht. Ondanks het advies ‘beschut werk’ komt het voor dat mensen met deze indicatie bij een reguliere werkgever betaald aan het werk zijn. De vraag is: wat is de meerwaarde en hoe kan een kandidaat met een advies beschut werk succesvol bij een reguliere werkgever aan de slag?

Aan de hand van casestudie-onderzoek in opdracht van het Kenniscentrum Inclusieve en Sociale Werkgelegenheid hebben De Beleidsonderzoekers hier zicht op gekregen. Het belangrijkste motief van gemeenten om kandidaten met een advies beschut werk te bemiddelen bij een reguliere werkgever, blijkt de grotere diversiteit aan werkplekken die daarmee beschikbaar komt.

Wil je meer weten over de wijze waarop werkplekken bij reguliere werkgevers voor mensen met een advies beschut werk te realiseren zijn? En hoe een succesvolle en duurzame plaatsing te realiseren is? Meld je dan aan voor dit webinar. Tijdens het webinar gaan we in de op de resultaten van het onderzoek en wisselen met elkaar ervaringen uit.

Praktische informatie

Wanneer: 19 oktober 2022 van 10:00 – 11:30
Waar: digitaal via Teams / Zoom
Spreker: Mirjam Engelen, projectleider bij De Beleidsonderzoekers

Meld je aan via dit aanmeldformulier