Ben jij een professional die mensen begeleidt met het vinden en behouden van passend werk? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst van de Kenniskring Passend werk over sociale coöperaties voor startende ondernemers met een uitkering.

Online bijeenkomst kenniskring Passend werk

Veel mensen hebben moeite passend werk te vinden. De Sociale Coöperatie’ wil kansen bieden aan moeilijk bemiddelbare kandidaten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die niet (meer) kunnen aarden in een vaste baan worden ondersteund bij de wens om een eigen bedrijf te starten. Vragen die aan bod komen zijn hoe werkt een sociale coöperatie (ontstaan, principes, doelstellingen), hoe werk je er mee samen, wat is de rol van de gemeente en welke mensen help je hiermee?
Aan de hand van een voorbeeld Scope, de sociale coöperatie van Delft, bespreken we de mogelijkheden, werkwijze en meer.
Gastsprekers zijn Paul Leistra, initiatiefnemer van Scope, en Jessica de Ruijter van het Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemerschap.

Praktische informatie

Deze online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 april van 14.00 – 15.30 uur. Je ontvangt een week voor de bijeenkomst een bevestigingsmail en de link om deel te nemen.

Aanmelden

Wil je deze bijeenkomst van de kenniskring passend werk bijwonen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.