Het aantal vacatures is uitzonderlijk hoog. En toch blijft het aantal geplaatsten vanuit de groep met een afstand tot de arbeidsmarkt achter bij hetgeen je zou verwachten. Passend maken van een vacature ofwel baancreatie is daarbij een oplossing. Veel werkgevers kennen dit niet of hebben een onjuist beeld bij dit proces. Wil jij weten hoe je banen creëert en hoe je dit proces kan borgen bij een werkgever? Schrijf je dan in voor dit webinar op 8 september 2022.

De huidige spanning op de arbeidsmarkt vraagt van werkgevers creativiteit om de personele bezetting op orde te krijgen en houden. Het ‘schaap met de vijf poten’ is er niet of niet te betalen waardoor er gekeken moet worden naar andere vormen van vacature-invulling om de noodzakelijke productie of dienstverlening te kunnen blijven bieden. Baancreatie is daarbij een goed hulpmiddel.

Dat is genoeg reden voor het Kenniscentrum om de hernieuwde training baancreatie (voorheen functiecreatie) in de etalage te zetten. Nieuw in de opleiding is de aandacht voor het borgen van het proces van baancreatie bij de werkgever, waardoor de werkgever in de toekomst beter geëquipeerd is de vacatures in te vullen en zo werkt aan inclusief werkgeverschap.

Daarnaast wordt in september 2022 gestart met de post hbo-opleiding adviseur inclusie via de HAN. In het webinar zal ook hier aandacht aan geschonken worden inclusief vrijstelling mogelijkheden voor Functiecreatie adviseurs.

De eerste volgende open training voor Functiecreatie is gepland op:

  • dagdeel 1 en 2: 5 oktober 2022
  • dagdeel 3 en 4: 19 oktober 2022
  • dagdeel 5: 16 november 2022
  • dagdeel 6: 14 december 2022

Locatie: Kantoor PTC Groep Langakker 4b, Ravenstein

Wil je meer weten over de nieuwe opleiding baancreatie en de mogelijkheden om dit proces te borgen bij een werkgever? Schrijf je dan in voor het webinar 8 september 2022.

Praktische informatie

Wanneer:  8 september 2022 van 14:00 – 15:30 uur
Waar: webinar via Teams
Spreker: Alex Wijnakker, directeur PTC

Meld je aan via dit aanmeldformulier