De waarde van werk is meer dan alleen het salaris dat op jouw bankrekening wordt gestort. Het geeft ritme, draagt bij aan gezondheid en helpt om mee te draaien in de samenleving. Maar hoe organiseer je waardevol werk voor iedereen? Daarover organiseert het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid het congres Waardevolwerk / Werkvolwaarde op 3 juni 2021 om 14.00 uur.

Werk als medicijn

‘Welke pil, welke therapie kunnen we nu verzinnen die diezelfde effecten heeft op gezondheid, op geluk en op hoe je naar jezelf kijkt? Ik denk dat werk een van de meest effectieve therapieën is. Daarom zie ik arbeid als medicijn’, dat zei Lex Burdorf, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum, tijdens de Cedris-lezing op 18 februari 2021. In deze Cedris-lezing werd stilgestaan bij de theoretische betekenis van de waarde van werk.

In de praktijk

Maar als die waarde van werk zo groot is, hoe zorgen we ervoor dat dit voor meer mensen toegankelijk is? Precies daarover gaan we het hebben tijdens het congres Waardevolwerk / Werkvolwaarde. In talkshowvorm gaan we met inspirerende sprekers dieper in op de praktische kant en gaan we met elkaar op zoek naar hoe we waardevol werk kunnen vormgeven. Wanneer is werk ‘waardevol’? Wat voor infrastructuur hebben we daarvoor nodig? Welke partijen moeten we daarbij betrekken? Welke voorbeelden kennen we die dit al op een goede manier doen? Zo brengen we samen die ‘inclusieve arbeidsmarkt’ steeds weer een stapje dichterbij.

Aanmelden voor de talkshow

Ben jij beleidsmaker in een sociaal werkbedrijf of een sociale organisatie, werk je voor een gemeente of de overheid of ben je een geïnteresseerde ondernemer? Meld je aan voor het congres en we zien je graag op 3 juni! Tot dan!