De professional Centraal is het jaarlijkse congres van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid waar de professional centraal staat. In 2022 vindt het congres plaats op donderdag 17 maart in Antropia te Driebergen. Het thema is een leven lang ontwikkelen. Hoe kunnen medewerkers hun vaardigheden en talenten blijven ontwikkelen? En hoe zorg je er als professional voor dat medewerkers plezier houden in het werk en goed inzetbaar blijven?

Alle professionals die werkzaam zijn in de sociale en inclusieve werkgelegenheid kunnen deelnemen aan het congres. Jobcoaches, jobcreators, werkcoaches, klantmanagers, detacheerders, HR-managers en medewerkers, maar ook mensen met een andere functie binnen de sociale werkgelegenheid zijn van harte welkom!

Spreker en workshops

Maurice de Greef, Leerstoelhouder UNESCO Leerstoel Volwasseneducatie aan de Vrije Universiteit Brussel is een van de sprekers tijdens het congres. Hij zet zijn visie uiteen op het thema van de dag: een leven lang ontwikkelen. Aansluitend zijn er meerdere rondes met workshops en presentaties, zoals:

  • Kim Kooke van Weener XL vertelt over hoe je in dienst van de ontwikkeling van mensen, innovatieve tools ontwikkelt en wat de mogelijkheden van virtual reality, gaming en artificiële of kunstmatige intelligentie zijn voor mensen met een ontwikkelvraag.
  • In zeven stappen van uitkering naar werk: een interactieve workshop waarbij Angela Mous van WVS werkgeversdienstverlening je meeneemt in ‘de ontwikkelreis van Quinten’; een waargebeurd verhaal over een jongeman die zij hielp groeien vanuit een uitkeringssituatie naar werk. Angela vertelt stapsgewijs hoe methodische arbeidsontwikkeling én het geloven in mensen leidt tot dit succes.
  • Iedereen is anders en ook op een andere manier in beweging te krijgen. Zeker als het gaat om leren en ontwikkelen. In deze workshop vertelt Opschudders wat er in ons brein gebeurt als we leren en gaan we aan de slag met denk- en leervoorkeuren. We kijken ook naar: wat zijn de belangrijkste leermomenten als leren en werken hand in hand gaan?
  • Gera de Vries neemt je mee in de laatste ontwikkelingen rond Leven Lang Ontwikkelen. Ze bespreekt de belangrijkste initiatieven die er zijn. Hierdoor ben je weer bij en bovendien werk je aan je eigen ontwikkeling. Daarnaast laat ze je zien waarvoor jij en je medewerkers terecht kunnen bij het Leerwerkloket in de regio.

Bekijk een overzicht van alle workshops en presentaties.

De dag wordt afgesloten door Jörgen Raymann, die tevens dagvoorzitter is.

Praktische informatie en aanmelden

Het congres vindt plaats op donderdag 17 maart 2022 in Antropia te Driebergen. Het programma begint om 9.30 uur; inloop start om 9.00 uur. Bekijk het hele programma en meld je aan.