Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zo lang mogelijk gezond en met plezier werken? Anders gezegd: hoe zorg je voor duurzame inzetbaarheid? Dat is het thema van het congres De Professional Centraal, het jaarlijkse congres dat het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseert voor professionals in het veld van sociale werkgelegenheid en werk en inkomen, dat plaatsvindt op donderdag 18 maart. Schrijf je nu in. Deelname aan het congres is geheel gratis.

Ontwikkelingen als vergrijzing, langer doorwerken, de veranderende arbeidsmarkt en de daarbij benodigde competenties en de coronacrisis vragen van organisaties en medewerkers dat ze continu meebewegen. Hoe creëer je als professional de juiste voorwaarden en omstandigheden zodat passend werk duurzaam wordt en blijft?

Workshops

De Professional Centraal vindt dit jaar geheel digitaal plaats. De livestream start om 10.30 uur met een plenaire aftrap door Esther Vergeer, rolstoeltennisser, 7-voudig paralympisch kampioen en oprichter van de Esther Vergeer Foundation voor kinderen en jongeren met een beperking. Als hoofdspreker op het congres vertelt ze over haar successen en overwonnen uitdagingen en legt ze de basis van het congres over duurzame inzetbaarheid. Daarna heb je in drie workshoprondes de keuze uit een scala aan workshops, waarbij inspirerende ontmoetingen met collega’s en je eigen vakmanschap centraal staan. Het congres wordt afgesloten met een video. . Bekijk de workshops op deze site of download het programmaboekje van het congres.

In de dagen voorafgaand aan De Professional Centraal (15, 16 en 17 maart) bieden we je een dagelijkse dosis inspiratie over groei, plezier en gezondheid, de pijlers van duurzame inzetbaarheid. Zo krijg je elke ochtend een video in je mailbox en wordt er elke dag een vraag-maar-raak-sessie georganiseerd met experts op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Voor wie?

Alle professionals die werkzaam zijn in de sociale en inclusieve werkgelegenheid kunnen deelnemen aan het congres. Denk aan jobcoaches, jobcreators, werkcoaches, klantmanagers, detacheerders en hr-managers en -medewerkers. Heb jij een andere functie binnen de sociale werkgelegenheid, begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wil je graag van de hoed en de rand weten van duurzame inzetbaarheid? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Je deelname start met een inschrijving. Schrijf je zo snel mogelijk in. We maken het programma medio februari bekend. Heb je je dan al ingeschreven? Dan ontvang je een mail om je aan te melden voor de specifieke workshops van jouw keuze. Zo verzeker je jezelf van een plekje. Deelname aan het congres is geheel gratis.

Samen aan de bal

Het gedachtengoed van het ESF-programma ‘Samen aan de bal’ vormt de basis voor dit congres. Samen aan de bal is een meerjarenprogramma om specifieke knelpunten rond duurzame inzetbaarheid in de SW aan te pakken en oplossingen voor te vinden. De opgedane inzichten komen terug in het programma.