Om mensen te begeleiden naar duurzaam werk wordt door sociaal werkbedrijven steeds vaker praktijkleren in samenwerking met het mbo ingezet. Op die manier krijgen mensen de mogelijkheid tijdens het werk en eventueel gecombineerd met lessen een praktijkverklaring in het mbo, een mbo-certificaat of mbo-diploma te halen.

In drie opeenvolgende bijeenkomsten van het Lerend netwerk Praktijkleren in de SW met een verschillende focus willen we de mogelijkheden van praktijkleren bij het sociaal werkbedrijf in samenwerking met het mbo verkennen.. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als de ontwikkeling van leerlijnen, mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers.

Hybride Leren – nieuwe vormen van leren in de praktijk

In de tweede online bijeenkomst van het lerend netwerk praktijkleren neemt Concern voor Werk ons mee in hun activiteiten op het gebied van praktijkleren en staat het thema ‘Hybride Leren’ centraal.

Concern voor Werk, Werkbedrijf Lelystad, het mbo en andere partners hebben project ‘Lelytalent’ ontwikkeld. Dit is hybride onderwijs voor kwetsbare jongeren die dreigen uit te vallen uit het mbo. Bij hybride onderwijs wordt zoveel mogelijk in de praktijk geleerd. De jongeren krijgen intensieve begeleiding tijdens het werken en leren in de praktijk. Als de jongere via Lelytalent geen diploma kan halen wordt gekeken of hij een praktijkverklaring kan halen. Hybride leren en het flexibel inzetten van leerroutes voorkomt zo uitval uit school en verkleint daarmee het risico op jeugdwerkloosheid.

Voor wie?

De bijeenkomsten van het lerend netwerk praktijkleren zijn voor medewerkers van sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die praktijkleren biedt. Het kan gaan om organisaties die al praktijkleren toepassen of erover denken dit te gaan toepassen of uit te breiden.

Je kunt je nog opgeven voor deze online bijeenkomst. Die vindt plaats op 29 oktober 2020 van 10.00u tot 12.00u.

De overige bijeenkomst staat gepland voor:

Meld je nu aan