Om mensen te begeleiden naar duurzaam werk wordt door sociaal werkbedrijven steeds vaker praktijkleren in samenwerking met het mbo ingezet. Op die manier krijgen mensen de mogelijkheid tijdens het werk en eventueel gecombineerd met lessen een praktijkverklaring in het mbo, een mbo-certificaat of mbo-diploma te halen.

In drie opeenvolgende bijeenkomsten van het Lerend netwerk Praktijkleren in de SW met een verschillende focus willen we de mogelijkheden van praktijkleren bij het sociaal werkbedrijf in samenwerking met het mbo verkennen. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als de ontwikkeling van leerlijnen, mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers.

De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Stroomopwaarts, in Vlaardingen (Zuid-Holland) op 16 september 2020. Bij Stroomopwaarts hebben ze al ervaring met praktijkleren. Zo leer je van hun ervaringen en gaan we aan de hand van concrete voorbeelden in op kansen en mogelijkheden voor (door)ontwikkeling van praktijkleren bij werkbedrijven.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die praktijkleren biedt. Het kan gaan om organisaties die al praktijkleren toepassen of erover denken dit te gaan toepassen of uit te breiden.

De overige bijeenkomsten staan gepland voor:

Meld je nu aan