Vind jij het als werkgever belangrijk om werknemers met (dreigende) geldzorgen te ondersteunen, maar heb je moeite met de implementatie ervan? De Hogeschool Utrecht heeft de toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ gelanceerd om werkgevers hierbij te ondersteunen. Op woensdag 15 februari 2023 (van 14.00 tot 15.30 uur) organiseren SBCM en Cedris een online bijeenkomst over deze toolkit. Je bent van harte welkom om deel te nemen!

Schulden in Bedrijf

Er bestaan veel tips voor werkgevers om met geldzorgen aan de slag te gaan. Toch blijkt de implementatie in de eigen organisatie vaak lastig, waardoor werknemers met zorgen niet bereikt worden. De toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ biedt een oplossing. In de toolkit staan concrete tips in de vorm van korte video’s en praktijkvoorbeelden voor de implementatie van het ondersteuningsaanbod. De toolkit bouwt voort op wat er al bestaat in het veld en versterkt bestaande initiatieven. Zo verwijst het ook naar Geldfit en heeft de toolbox een plek gekregen op de werkgeversportal van Wijzer in Geldzaken en op de website Inclusiefwerkt.nl/schulden.

Online bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst neemt Rosanne Oomkens van de Hogeschool Utrecht je mee in de inhoud van de toolkit en hoe je deze kunt gebruiken in jouw organisatie. Ook deelt zij de belangrijkste tips en is er ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen. Meld je aan via dit formulier.